Wilt u flink aan de slag in uw tuin of dit werk laten uitvoeren door een ervaren hovenier? Hoogendijk Hoveniers geeft u graag advies. Onderstaand een aantal handige tips om na te denken over de mogelijkheden in uw tuin. En om eens anders naar uw tuin te kijken.

‘Grotere’ tuin met doordachte lijnen

Door een goed doordacht lijnenspel kan een tuin flink groter lijken. Maak de lijnen van voor naar achteren zo lang mogelijk. Deze optische illusie versterk je door ook een lijnenspel in de breedte te creëren.

Water brengt ruimte in je tuin

Een vijver in je tuin, geeft een ruimtelijk effect en laat een tuin vaak ‘groter’ lijken. Er zijn tegenwoordig mooie, ondiepe spiegelvijvers. Het licht dat in het water en de spiegel reflecteert, geeft een prachtig, ruimtelijk effect.

Onderhoudsvrije tuin: keramische tegel

De betontegel was jarenlang zeer populair. Inmiddels is er ook een modern alternatief: de keramische tegel. Deze gaat circa 40 jaar mee en wordt zo gelegd dat onkruid geen kans krijgt. De tegel heeft een dichte structuur, zodat niets zich vast kan zetten. Je kunt hem haast dweilen.

Maak eens een doorkijkje!

Creëer karakteristieke ruimte in een muur, haag of overkapping. Bijvoorbeeld met een antiek kerkraam in een overkapping of laat een Britse gietijzeren toog plaatsen in een haag. Het resultaat is een idyllisch, romantisch doorkijkje.

Benut de tuin op het noorden

Met een tuin op het noorden, heb je de zon vaak achter in je tuin. Benut dat met een prettig terras op die plek en verlevendig de tuin dichterbij het huis met beplanting en bestrating in warme kleuren. Er zijn veel vaste planten met veel kleur, die het uitstekend doen in de schaduw.

Beken kleur en creëer diepte in je tuin

Durf te variëren met verschillende kleuren beplanting. Door te spelen met hoogtes en kleuren, kan een tuin meer sfeer en veel meer diepte krijgen.

Natuurlijk stoer

Denk voor een overkapping in de tuin eens aan douglashout. Dit roodbruine hout heeft een zeer natuurlijke werking. Dat zorgt voor een mooie, robuuste uitstraling.

Grote boom: ruimtelijk effect

Een grote boom dicht bij je huis? Wij zeggen: doen! Je tuin lijkt er vaak groter door en de boom kan het spannender maken. Want wat schuilt er achter die boom? Wij adviseren graag over hoe dit op een goede manier kan.

Tuinaanleg in fases, maar wel als geheel

Een compleet nieuwe tuin aanleggen kost geld. Het kan prima werken om dat in delen te doen, maar zorg wel dat er vooraf dan een goed en compleet plan is. Zo krijg je een mooi geheel en geen verzameling leuke, maar losse elementen.

Wilt u meer weten?

Wilt u advies over de mogelijkheden van uw tuin? Hoogendijk Hoveniers vertelt u graag over de mogelijkheden. Stuur ons een e-mail met uw vraag of bel: 06 – 813 827 84.