Hoogendijk Hoveniers zorgt voor ontwerp, aanleg, onderhoud en de verzorging van bomen in elk type tuin. Onderstaand enkele voorbeeldprojecten.

Bamboetuin

Deze tuin in Hoevelaken heeft duidelijk een eigen gezicht gekregen. De opdrachtgever is gek op bamboe en dat is ook toegepast. Er zijn verhoogde borders gemaakt, die in rondingen van cirkels meelopen. Hierin zijn bamboe begrenzing geplaatst, afgestemd op de ‘woekerende’ beplanting (Phyllostachys bissetti). Dit is gecombineerd met een tegel (Geostretto riviera) die in wildverband is gelegd en met hergebruik van klinkers die al in de tuin lagen.

Tuin met weinig onderhoud

De opdrachtgever van deze tuin in Leusden wilde niet veel onderhoud hebben aan de tuin. Als oplossing is hier gekozen voor het aanleggen van veel terrassen van tegels, in combinatie met gebakken waalformaat klinkers. Ook is gekozen voor weinig verschil in beplanting, verhoogde bakken met Pennisetum allupecuroides, Alium Giganteum en Verbena Bonariensis.

De bakken van de moderne zitkuil zijn gevuld met Morus Alba, met daaronder de Hydrangea arborescens Annabel. De zijkant langs de schutting is gevuld met taxusblokken. Om deze tuin optisch groter te laten lijken, is een lange spiegelvijver geplaatst. Dit is een ondiepe vijver, zonder stromend water, die een spiegeleffect geeft in samenspel met de lucht erboven.

Landelijke tuin

Deze tuin is aangelegd in Harderwijk. De opdrachtgever houdt van veel beplanting en glooiende vormen in de tuin. Dit idee is door ons gecombineerd met een strak terras, waar een pergola rond omheen staat. Dit geeft een soort tuinkamerbeleving. De pergola is bekleed met een roze regen (Wisteria sinensis ‘rosea’). De glooiende lijnen zijn gemaakt met een pad van leisteen en door borders glooiend op te laten lopen, waar dit mogelijk was.

Franse tuin: tuinonderhoud

Kandelabre treurwilg: tuinonderhoud

Houtbewerking: loopbrug